Recept: Vanilkové rohlíčky paní Jany

Vanilkové rohlíčky

Vánoce jsou přede dveřmi a tak vám přinášíme recept na chutné a oblíbené vánoční cukroví – vanilkové rohlíčky.

Ingredience

rohlicky2

Těsto:

  • 280 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 110 g najemno namletých ořechů
  • 40 g moučkového cukru
  • 2 žloutky

Směs na obalení:

plech

Postup

  1. Do mísy vložíme hladkou mouku, moučkový cukr, ořechy a žloutky
  2. Suroviny zpracujeme v těsto
  3. Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet
  4. Těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky
  5. Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 10 – 12 minut – potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby)
  6. Ihned po vyndání z trouby rohlíčky vyklepneme na vál a ještě vlažné obalíme v prosátém moučkovém cukru s vanilkovým cukrem – rohlíčky se snažíme z formiček vyklepávat co nejdříve po vyndání z trouby, později už to jde hůře a drolí se.
  7. Rohlíčky zdobíme podle fantazie (např. pokapáním čokoládou)

Z tohoto množství těsta vychází cca 110 Ks rohlíčků.

Tip pro kutily: Na vyklepávání rohlíčků z formiček můžete použít elektrikářské kleště (aby byly dlouhé a špičaté). Formičku uchopíme kleštěmi za okraj a jemně klepneme o okraj válu či linky.

finis

Líbilo se? Podívejte si na podobné články v kategorii

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *