Recept: Plněná jablíčka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nevíte si rady s jablky? Už Vás nudí štrůdly, žemlovky nebo koláče? Nás také, proto jsme si řekli, že uděláme něco zajímavějšího. Skořice, hnědý cukr, kokosový olej, jogurt, a hřebíček dodají jablíčku pozoruhodnou chuť. Jsem přesvědčena, že tímhle ohromíte celou rodinku.

Suroviny:

  • 4 jablka
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • ¼ hrnku kokosového oleje
  • 2 lžičky skořice
  • ½ lžičky hřebíčku
  • ½ hrnku řeckého jogurtu
  • med

Nachystáme si 4 jablka a z každého vyjmeme jádřince. V každém jablku nám tedy uprostřed zůstane díra. Připravíme si misku, do které smícháme oves, hnědý cukr, skořici, hřebíček a kokosový olej. Vznikne nám směs, kterou naplníme každé jablko. Poté si nachystáme pánev, kterou zaplníme jablky a pánev napustíme trochou vody. Pečeme při 190° asi 20 minut.

Po vytažení z trouby přemístíme jablka na talíř, necháme vychladnout. Po vychladnutí plněné jablka mírně pokapeme medem a řeckým jogurtem.

Myslím si, že příprava je o mnoho jednodušší, než snaha sníst to co nejvíce elegantně. Chuť je znamenitá. Vyzkoušejte a přesvědčte se.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *