Recept: Perníkové muffiny s jahodami

muffiny

Chcete překvapit svůj protějšek, či někoho blízkého? Proč by jste měli čekat na den sv. Valentýna, narozeniny nebo svátek? Překvapte své blízké hned teď. Nic se nevyrovná lahodné chuti čerstvě upečených perníkových muffin, s těmi nejchutnějšími jahody ze zahrádky, ozdobenými čokoládou.

Potřebujete jen ty nejzákladnější suroviny za pár kaček. S trochou mouky, prášku na pečení, cukru, kakaa, mléka, oleje a vajíček dokážete vykouzlit tak úspěšnou pochoutku, kterou lidé milují po celém světě.

Dnes vás provedu tedy jednoduchým kouzlem, které by měla zvládnout každá hospodyňka.

Suroviny:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 sáček perníkového prášku
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky mléka
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje

Jak na to?

Nemusíte se ničeho bát, není to nic těžkého. Nejdříve si nachystejte 6 mís a do každé z nich vložte jednu ze surovin. Do mísy s polohrubou moukou přidejte všechny suché suroviny (tj. kakao, kypřicí prášek, perníkový prášek, a cukr). Poté do druhé mísy, kde máte mléko přidejte všechny tekuté suroviny (tj. vejce, olej). Mísu s tekutými surovinami pořádně promíchejte a přidejte do mísy se suchými surovinami. Vše důkladně promíchejte.

Po promíchání si nachystejte formu na muffiny a naplňte do více jak polovinu těstem. Poté přidejte nakrájené jahody. Muffiny vložte do trouby při 190° a přibližně 25 minut pečte.

Po vyndání z trouby si nachystejte stejný počet jahod jako máte muffinů a čtvrtinu z ní odkrojte, aby správně držela na vaší pochoutce. Poté si rozpusťte ať už bílou nebo tmavou čokoládu a jemně polijte muffiny.

Budete překvapeni výbornou chutí těchto jednoduchých lahůdek. Muffiny jsou skvělé na každý večírek, narozeninovou oslavu dětí ale nezklamou vás i při pohodovým dni u kávy nebo čaji.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *