Recept: Měkké vánoční perníčky

pernicky2

Ingredience

Těsto:

  • 1 lžíce kakaa
  • 125 g moučkového cukru
  • 325 g hladké mouky
  • 25 g másla
  • 50 g medu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 vejce


testo vykrajovani plechmaslovacka

Glazura:

  • 1 bílek
  • 2 lžíce studené vody

Poleva:

  • 3 cl vaječného bílku
  • 100g moučkového cukru
  • ½ lžičky škrobu (solamyl)
  • Pár kapek citronu

Nebo můžete na zdobení použít již hotovou směs.

sacek

Postup

  1. Sypké suroviny smícháme v míse, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto
  2. Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet
  3. Vyválíme těsto a vykrajovátky tvoříme požadované tvary
  4. Perníčky pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 5 – 8 minut – potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby)
  5. Ihned, po vytažení z trouby, perníčky potřeme mašlovačkou glazurou z bílku. Po vychladnutí zdobíme sáčkem na zdobení perníků.
  6. Poleva: Smícháme všechny suroviny a metličkovým mixérem vyšleháme v tužší pěnu. Pokud je pěna příliš řídká, přidáme moučkový cukr, v případě, že je naopak příliš tuhá, přidáme pár kapek citronu

Z tohoto množství těsta vychází cca 70 ks perníčků různých velikostí.

pernicky

 

Líbilo se? Podívejte si na podobné články v kategorii

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *