Recept: Křupavé makrónky s malinami

makronky-s-malinami-09

Co jsou to vlastně ty slavné makrónky? Kulaté mandlové ,,pusinky“ plněné krémem. Chutí je neuvěřitelně mnoho, významné podniky dokonce pečou kolekce pro jednotlivá roční období. Pravý recept pochází z Francie, proto ty nejlepší makrónky najdeme ve francouzských cukrárnách. Makrónky mají průměr asi 3-5cm, povrch po kousnutí připomíná skořápku, která pokaždé jinak chutná.

makronky-s-malinami-07

Základní suroviny jsou mandle, mouka, cukr a bílky. U makrónek je důležitá chuť a barva. Jakou mají makrónky chuť záleží na surovinách a náplni. Barva dodá makrónkám ten správný efekt a měla by podporovat chuť. Makrónky se obarvují potravinářským barvivem a neobsahují lepek. Jelikož nám přišla tahle pochoutka v naší letní sérii nezbytná, rozhodli jsme se pro Vás připravit recept na makrónky s malinami.

Suroviny:

Na začátku jsem si navážila suroviny. Bílky jsem si vyšlehala společně s krupicovým cukrem, do tuha. Poté jsem smíchala rozdrcené mandle s moučkovým cukrem, k tomu se přimíchal tuhý sníh. Přidalo se potravinářské barvivo a vše se zlehka zamíchalo. Cukrářský sáček jsem naplnila hmotou. Plech se vyložil pečícím papírem a na plech jsem stříkala kolečka o průměru 3cm. Hmotu jsem nechala 30-60 min odpočinout. Odpočinutá hmota se pekla při teplotě 140° asi 20 minut. Po vyndání z trouby musí makrónky vychladnout, poté sundat z papíru a uskladnit do krabice s přístupem vzduchu (pouze v případě, kdy makrónky nechcete hned plnit).

Suroviny na krém:

Vyšlehala jsem máslo s cukrem, dokud nedostalo správnou tuhost a chuť. Poté jsem si rozdělila makrónky na dvojice se stejnou velikostí, aby k sobě seděly. Na jedno kolečko se nanesl pomocí cukrářského sáčku krém a vložily se maliny. Druhá polovina se přitiskla a celá pochoutka se uložila do ledničky.

TIP: Zkuste naši směs na výrobu makronek

Líbilo se? Podívejte si na podobné články v kategorii / tagged

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *