Recept: Čokoládové dortíky bez mouky s kouřovou solí

dortiky1

Málo času a návštěva za dveřmi? Honí vás mlsná a máte slabost pro čokoládu? Pak je tento recept právě pro vás. U tohoto receptu se vynaložená námaha rozhodně nerovná výsledku, který je vláčný aniž by byl hutný nebo těžký, chuť dortíků je božsky čokoládová, podpořená silou kávy a kouřovým aroma soli. A díky těmto ingrediencím, bude výsledek vždy dokonalý a chuťově různorodý.

INGREDIENCE

Porcí: 6

Příprava: 15 minut

Pečení: 20-22 minut

dortiky2

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 170°C. Vyberte si formu na pečení, buď můžete upéct minidortíky o průměru 5 a výšce 5 cm nebo použijte keramickou kulatou formu o průměru 18 cm. Vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Využít můžete také vyšší nerezové formičky na semifreda
  2. Ve velké míse smíchejte dohromady mandlovou mouku, kakaový prášek, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, kávu a sůl, vše musí být dokonale promíchané.
  3. V další míse prošlehejte tekuté ingredience – vejce, jogurt, olej a vanilkový extrakt. A vše vmíchejte do suchých ingrediencí. Když se vše spojí, vlijte těsto do forem popřípadě jedné formy, pozor v troubě nám trochu naroste, takže plňte formy maximálně do 3/4 výšky.
  4. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut. A jak poznáte, že je hotovo? Z trouby vás vábí nádherná čokoládová vůně a pokud lehce zmáčknete střed dortíku, vrátí se zpátky.
  5. Potom nezbývá, než se obrnit trpělivostí a nechat dortíky 10 minut vychladnout, než je vyndáte z formy. Posypte peřinkou z moučkového cukru a ozdobte drobným ovocem.

Autorka receptu i fotografií:  Hana Zabala

Líbilo se? Podívejte si na podobné články v kategorii

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *